Els frens

Els cotxes d'ara aconsegueixen unes frenades precises, inimaginables fa uns anys.

Tothom sap la importància dels frens a l'hora de controlar el cotxe. Mantenir-los en bon estat és vital per la seguretat del vehicle. Cal revisar l'estat de les pastilles de fre i dels discos. El líquid cal canviar-lo al menys cada 2 anys, agafa molta humitat i minva la seva eficàcia. La revisió d'aquests elements la fem en els nostres "Revisions periòdiques".

L'incorporació dels sistemes ABS (antilock brake system) fa que les rodes mai es bloquegin al frenar. Compte si s'encén algún d'aquests xivatos del tauler d'instruments.

Vol dir que ha deixat de funcionar algún component, cal conduir d'acord amb aquesta mancança i reparar-ho aviat. Un mal funcionament de l'ABS afectarà també l'ESP (electronic stability programm) control d'estabilitat i al BAS (brake assist system) ajuda a la frenada.

________________________________

Atenció! Al baixar un port de muntanya, cal retenir el cotxe

amb la marxa adequada, fent servir el motor com a fre.

Si es fan servir molt els frens, pot produir que el pedal baixi fins el terra sense fer cap resistència.Això és també vàlid pels cotxes amb canvi automàtic. No baixar els ports amb el canvi a la D, si no amb una marxa més curta, que retindrà més el vehicle i caldrà frenar molt poc.Posem aquest consell, ja que alguns dels nostres clients han tingut l'ensurt de quedar-se sense frens per aquest motiu.Bon viatge!

,