Robatoris de cotxes "keyless"

En els últims anys s'estan donant casos de robatori de cotxes que tenen l'accés "keyless". Però qué és això del "keyless" ? I com funciona?


"keyless" és un accés sense claus al cotxe, el conductor té que portar a sobre una espècie de tarja electrònica i en el moment que posa la mà sobre la maneta d'obrir, el cotxe emet una senyal de radiofrequència que li permet identificar la tarja. Si tot és correcte, es desbloqueja la tanca centralitzada i el conductor pot entrar al cotxe. Ara ja només té que apretar el botó START i engegar el cotxe. Tot sembla prou segur i fiable: si no tens la tarja electrònica el cotxe no s'obre ni s'engega...El que fan els lladres és utilitzar un amplificador d'ones de radiofrequència, se situen aprop del cotxe i reenvien el senyal de radiofrequència que emet el cotxe per reconèixer la tarja electrònica, de manera que aquest senyal arriba al lloc on és la tarja i el cotxe s'obre!! És evident que si la tarja és lluny el lladre no podrà obrir el cotxe i probablement anirà a provar en un altre cotxe, però si tenim el cotxe aparcat davant de casa ens el poden obrir els lladres amb aquest amplificador que pel que sembla es pot trobar a internet per pocs diners.


Els fabricants estàn treballant per fer els seus cotxes menys vulnerables als robatoris,  mentrestant si teniu un cotxe amb accés sense claus ens podeu preguntar com protegir-vos d'aquests lladres, no ho farem públic aqui per raons de seguretat.
Comments